Forskjell mellom versjoner av «Grunnlagsdata»

Fra Focus Grunnerverv
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 18: Linje 18:
  
 
==Klippe grunnlagsdata==
 
==Klippe grunnlagsdata==
Dersom man har AR5- eller eiendomskart som inneholder unødvendig mye geometri, kan man benytte "Klippe plan"-funksjonen i Focus Arealplan og klippe ut den delen av kartet vi ikke har behov for i beregningen. Følgende video viser hvordan denne funksjonen fungerer:
+
Dersom man har AR5- eller eiendomskart som inneholder unødvendig mye geometri, kan man benytte "Klippe"-funksjonen:
  
{{#iDisplay:https://screencast.autodesk.com/Embed/Timeline/49b1c806-15ba-4299-ba22-010d82a68c77/|1280px|990px}}
+
{{#iDisplay:https://screencast.autodesk.com/Embed/Timeline/0506d7c7-6716-4528-95a9-61ffa69bdf44/|1280px|990px}}

Revisjonen fra 31. mai 2019 kl. 11:33

Grunnlagsdata

Grunnlagsdata-funksjonen hjelper til med å importere dataene som trengs for å lage ervervplaner (W-tegninger) i Focus Grunnerverv.

Grunnlagsdata.png

Programmet har som minimum behov for Eiendomsdata og plandata for å generere ervervområder. Dersom man vil fordele arealberegninger på AR5 områder trenger man også AR5-data.

  • For hver av disse datatypene finnes det en sjekkboks i bunn av vinduet som blir grønn så fort dataene er tilgjengelig:
GronneHaker.png

Eiendomsdata og AR5 data hentes inn via knappen Legg sosifil til importliste, og videre knappen Lag xRef fra sosifiler i importliste slik at dataene blir lest inn på riktig måte. Man kan også benytte dwg-filer som allerede er blitt lest inn via denne funksjonaliteten.

  • Årsaken er at vi på denne måten får lest objektene inn som Focus Arealplan-objekter med egenskapsdata som benyttes videre i programmet.
  • Dataene blir lest inn i en ny tegning som så blir automatisk satt inn som xRef i tegningen man har åpen.

Plandata kan hentes inn som sosi-data på samme måte som Eiendomsdata og AR5, eller ved å benytte knappen 'Legg til xRef'. Dwg som refereres inn må være laget i Focus Arealplan, eller Novapoint Arealplan.

  • Dwg med Novapoint Arealplan-data blir automatisk konvertert til en ny tegning med Focus Arealplan-objekter, og det er da Focus Arealplan-tegningen som blir referert inn.


Klippe grunnlagsdata

Dersom man har AR5- eller eiendomskart som inneholder unødvendig mye geometri, kan man benytte "Klippe"-funksjonen: