Grunnlagsdata

Fra Focus Grunnerverv
Revisjon per 18. jun. 2018 kl. 02:55 av Øystein (diskusjon | bidrag)

Hopp til: navigasjon, søk

Grunnlagsdata-funksjonen hjelper til med å importere dataene som trengs for å lage ervervplaner W-planer i Focus Grunnerverv.¨ Grunnlagsdata.png

Programmet har som minimum behov for Eiendomsdata og plandata for å generere ervervområder. Dersom man vil fordele arealberegninger på AR5 områder trenger man også AR5-data.

  • For hver av disse datatypene finnes det en sjekkboks i bunn av vinduet som blir grønn så fort dataene er tilgjengelig:
GronneHaker.png

Eiendomsdata og AR5 data hentes inn via knappen Legg sosifil til importliste, og videre knappen Lag xRef fra sosifiler i importliste slik at den blir lest inn på rett måte. Man kan og benytte dwg-filer som allerede er lest inn via denne funksjonaliteten. test

test2

Plandata kan hentes inn som sosi-data på samme måte som Eiendomsdata og AR5, eller ved å benytte knappen 'Legg til xRef' som leser planen inn som en xRef i tegningen fra dwg. Dwg må være laget i Focus Arealplan eller Novapoint Arealplan.

  • Dwg med Novapoint Arealplan-data blir automatisk konvertert til Focus Arealplan-tegning, og det er da Focus Arealplan-tegningen som blir referert inn.